dinsdag 18 oktober 2011

Samen werken aan ons eindwerk...

Hey,

Sanne en ik zijn vandaag samen gekomen om te werken aan ons eindwerk. We hebben eerst samengezeten om de tekst te schrijven en een planning op te stellen.
Deze tekst hebben we doorgestuurd naar onze promotor meneer Swerts.

We zijn dan ook meteen van start gegaan aan ons eindwerk en zijn tot de conclusie gekomen om 3 spelletjes te ontwikkelen. Deze spelletjes zijn bestaande spelletjes, maar dan in het thema van de "Vlaamse overheid". We hebben gekozen voor bestaande spelletjes, omdat de leerkrachten dan de spelregels niet van A tot Z moet uitleggen.
  • De Slimste Vlaming:
    • dit is een spel afgeleid van "De Slimste mens ter wereld". Er bestaat een software om zelf een aflevering te maken. Dit wordt gedaan met allemaal vraagjes rondom de Vlaamse Overheid. Ze krijgen verschillende vragen in verschillende vormen: filmpjes, vraagjes, puzzels... Hierdoor zijn ze heel actief bezig.
  • Monopolitiek:
    • dit is een spel afgeleid van "Monopoly". We gaan zelf een bord ontworpen. In het bestaande spel is het de bedoeling dat de spelers straten kopen. In dit spel moeten ze een partij kopen. Hoe groter een partij, hoe duurder. Door vraagjes en boodschappen leren ze de werking van de Vlaamse Overheid kennen.
  • Trivial Pursuit Stellingenspel:
    • dit is een spel afgeleid van "Trivial Pursuit". We hebben hiervoor ook een zelf ene bord ontworpen. In het bestaande spel is het de bedoeling dat de spelers op een kleur kopen te staan en hierbij een vraag moeten oplossen. Uiteindelijk zullen ze de 6 taartjes moeten verzamelen om te winnen. In dit spel staat elke kleur voor een partij. De vraagjes die we stellen zullen over de standpunten van de verschillende partijen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten